NOP 2012

Geen zin in ver rijden. Zin in NOP of wel de Noord Oostpolder. We zijn er vorig jaar ook geweest met de manifestatie Uit de Tent. De Noord Oostpolder bestaat in 2012 al weer 70 jaar! We hebben een fantastische plek uitgezocht. Een camperplaats vlakbij Urk op een voormalige† authentieke polder boerderij. De familie Meurs verbouwde bloemkolen en nog meer. Bij gebrek aan een opvolger en al als enhousiaste camperaars realiseerden zij de ideale†camperplaats Afslag† Nagele. Nog maar sinds kort hebben zij ook een schitterende natte ruimte gemaakt in een voormalige koelcel. Ook gasten van camperaars worden luxe verwend. Er is ook een B&B bed en breakfast.

Dus heb je een visite mee, dan kun je heb je alle privacy in de camper. Want je laat ze dan natuurlijk overnachten in een prachtig hemelbed. Echt super. Kijk vooral even op onze fotopagina. Het is zeer de moeite waard. Echt ook een plek om terug te komen.

Zaterdag een heerlijk rondje Urk-Schokland-Urk gefietst.

De camperplaats ligt ongeveer op 8 km afstand van Urk.

Bij de haven trouwens ook een camperplaats. Voorkeur geven wij toch aan de rustige en vooral supermooie camperplaats Afslag Nagele. Urk blijft toch altijd nog het idyllische plaatsje† van weleer. Prachtig! Een lunch met uitzicht op het IJsselmeer bij het gerenommeerde visrestaurant De Kaap. Van collega Hans moesten we daar beslist naar toe. En top hoor! Niet zo druk, maar dat schijnt s’ avonds wel het geval te zijn. Schokland is werelderfgoed en verbazend wekkend mooi en groot. Het verdronken eiland. Je moet eigenlijk de geschiedenis kennen. Vorig jaar kennelijk toch maar een klein stukje gezien. We gaan nog even naar het museum voor een kop koffie. Het is ook hier rustig. Door de warmte??††Klik hier†voor meer informatie over Schokland op de pagina van Flevolandschap waar Wil werkt.

We komen een moeder tegen met tienerzoon op de fiets. Zij zijn op zomervakantie en vanaf Ermelo vertrokken en gaan via Alphen aan de Rijn, Noord-Holland, Enkhuizen met de boot naar Urk , Zwolle weer richting huis. Moeders een oude sportfiets en tienerzoon een moderne fiets met krat voorop! Toch valt ons wel op, dat je die krattenfietsen hier bijna niet ziet. Had hij er zin in om naar huis te gaan, mmm ja en nee. Goed antwoord!

Zondag gaan we naar het waterloop bos bij Voorst. Eerst weer naar Nagele en stukje Schokland.† We komen eerst nog bij Brennels Buiten aan. Brennels Buiten is een stuk landgoed en eigenlijk een stukje natuurlandschap met een restaurant en modewinkel. Opgezet door de voormalige oprichter en eigenaar van de marktplaats site. Kort gezegd, met de opbrengst kochten zij een stuk grond en maakten er een 48 ha recreatiepark van. Het wordt geŽxploiteerd voor bedrijven, uitjes en vergaderingen, familieuitjes. Vandaag op zondag kwamen ook veel families met kinderen genieten van de plas. De winkel verkoopt duurzame kleding gemaakt van brandnetelstof.

Vervolgens het waterloopbos van Natuurmonumenten. We slaan het toch maar over voor een volgende keer. Het is een 2 uur durende wandeling, die niet geschikt is voor onze fietsschoenen. Je komt er allerlei kunstwerken tegen met een relatie met water. Vervolgens terug naar “huis” vlak voor Schokland krijgt wil weer een lekke band. Met veel pompen en hard rijden komen we weer terug op de camperplaats.

Klik hier†voor de foto’s van dit weekend.

© Wil Oudshoorn 2012