Berlijn1, 5 augustus 2011

Van Magdeburg naar haha Berljn.

Bijna alle campers zijn weg als wij vertrekken in Magdeburg. We vroegen het ons al af, geen voorzieningen, dus geen elektra, water etc.Dan zullen ze wel niet lang blijven staan.

Wij ook niet, maar Berijn is de reden.We besluiten om toch maar nu Berlijn aan te doen, daar kwamen we tenslotte voor.Het rijdt lekker aan naar Berlijn vanaf Magdeburg.

Kiezen voor Stellplatz bij Berlijn-Spandau op een voormalige kazerneplaats.

Het is een heel verschil met gisteren, geen omheining, allemaal kort op elkaar, beetje groezelig, last van vliegverkeer maar goed dat heb je bij grote steden altijd. Zou maar tot 22.00 uur moeten duren , dus afwachten maar.We hebben stroom en misschien ook nog internet, bushalte om de hoek dus wat willen we nog meer.Om drie uur besluiten we nog om de stad in te gaan, beetje proeven alvast van de sfeer.We zitten vanaf Klingeplatz zo’n 40 minuten in de bus naar de Zoo.

Vanaf de Zoo lopen we naar de KurfŁrstendamm.Tjeetje wat een shopping straat.

Lijkt de Champs Elysee wel.Van alles is er aanwezig. Shops van alle merken en mensen van alle rangen en standen.Mathe kijkt zijn ogen uit bij Sport van Karstadt, wat een uitgebreide sportshop.Vooral op wielergebied is er meer te koop dan in een gemiddelde nederlandse fietswinkel.Een mooi Gonso shirt met korting is onweerstaanbaar.

Er waren donkere wolken toen we vertrokken, maar de lucht is weer helemaal opengetrokken en het is heerlijk weer.Wat ons bij blijft vandaag zijn de Beren van Berlijn.

De Beren staan in rijen naast elkaar geplaatst op manshoogte.

Ze zijn beschilderd door kunstenaars van 21 landen.

Op initiatief van Berlijn hebben ze de hele wereld rond gereisd voor meer tolerantie onder de mensheid.Bij de Beer van Noorwegen liggen bloemen en zijn kaarsjes aangestoken door de recente gebeurtenissen daar.Om kwart voor zeven pakken we de bus terug en thuis bij de camper zien we plassen.Heeft het dan bij de Stellplatz nog zo hard geregend, ’t zal wel.

Morgen geen shopping, dan gaan we sightseeing doen en Berlijn echt beleven.

© Wil Oudshoorn 2012