Westendorp, Achterhoek 30-04-2012

Het is het weekend van Koninginnedag. Een heerlijk lang weekend. We gaan weer verder met ons rondje Achterhoek. Dit keer de†camperplaats†Recreatieoord Hippique in Westendorp. We bellen om te vragen of later kunnen komen dan 20.00 uur. Is geen probleem. Er zijn vier plekken met zuilen. Ze zijn een jaar geleden gerealiseerd met behulp van het Europees landbouw fonds. Mooie plekken. Voor de zuilen in de achterhoek moet je altijd voldoende muntgeld meenemen. De eigenaresse heeft deze voor ons paraat als extra service.

28-4

Het weer is nog niet geweldig en we besluiten om te gaan wandelen. Het wordt een aardig rondje, willen uitkomen bij het kasteel Slangenburg. Wel dichtbij gekomen, maar niet gevonden. Het is heerlijk rustig wandelen in de Achterhoek. Maken een praatje met een bewoonster. Ze heeft last van Engerlingen. We hadden er nog nooit van gehoord. Maar tja we hebben inderdaad geen zandgrond. De kevers vreten de ondergrondse delen van grasplanten op en kunnen zodoende behoorlijk veel schade berokkenen voor je tuin.

Even later zien we pas geboren geitjes en ook daar komt de boerin even een praatje maken. Ze haalt er nog een uit het hok om te laten zien.

29-4

Nu een rondje fietsen en komen dan wel aan bij Slangenburg. Het kasteel heeft een galerie (met mooie kunstwerken) en landgoedwinkel. Verder kunnen we er niet in. Op de camperplaats hebben we inmiddels gezelschap. Ze zijn de drukke Hoge Veluwe ontvlucht. Na het fietsen kunnen we buiten heerlijk van een toch wel warm avondzonnetje genieten. Heerlijk.

30-4

Via Varsseveld fietsen we naar Bocholt. Daar zijn de winkels open. Komen terecht in een vrij grote fietsenzaak. Zochten nog steeds naar handige fietstassen van Vaude en die hebben we gevonden. Via Dinxperlo weer terug naar de camperplaats. Een heerlijke warme dag en weer einde van alweer een prachtig stukje achterhoek.


Klik hier voor de foto’s van dit weekend.

© Wil Oudshoorn 2012