Leopoldsburg 21-22 augustus 2012

Weekendje BelgiŽ, via de nieuwsbrief van Nocterra, de belgische camperplaats organisatie, kwamen op het idee. Leopoldsburg is ooit door Koning Leopold van BelgiŽ opgericht. Een echte garnizoensplaats. De camperplaats is niet meer in gebruik. De laatste gebruikers waren paintballers. Door een niet noemenswaardig ongelukje is het paintballen stopgezet. Julien is een van de groep vrijwilligers die hier actief zijn. We worden welkom geheten en ontvangen een tas met informatie over de stad en haar omgeving.

Zaterdag gaan we een rondje fietsen langs† de knooppunten. Ze worden goed aangegeven. Benedenlangs is het toch niet zo’n† bar interessante fietstocht. ‘s ochtends wel de grote markt bezocht. Best wel groot voor deze plaats. Gelijk ook maar gereserveerd bij restaurant Royal. Een etentje voor mijn verjaardag van a.s. dinsdag 24 juli. We reserveren voor 19.00 uur en het loopt wat uit. Dat heet. Het wordt zelfs 20.30. Er is een mosselfestijn en het is er druk. Ik† bestel de aangerade steppengras en varkenswangetjes. De honger is helaas niet zo groot meer door het latere tijdstip. Echter het is super, voortreffelijk. De varkenswangetjes vooral zijn super mals. Het is net stoofvlees en lijkt allerminst op varkensvlees.

Zondag weer een rondje fietsen nu bovenlangs. Dat blijkt veel beter. Veel meer over echte fietspaden en de natuur is ook mooier. Terug naar huis rijden we vanuit Leopoldsburg nog langs een camperplaats bij de haven. Goh, die ziet er veel gezelliger uit. Er staan ook veel meer campers dan bij de kazerne. Mmm, nou ja wij hadden wel voorzieningen. Zo te lezen zijn die daar niet.†

Klik†hier†voor de foto’s van dit weekend.

© Wil Oudshoorn 2012