Pinksterweekend _ Bredevoort 2012

Bredevoort, de boekenstad en een†camperplaats†bij het Recreatiegebied de Slingeplas. Een prachtige plek bij het kleine stadje Bredevoort. Het weer is goed dat belooft wat. We proberen water te tanken.† Fout niet eerst euro erin en dan de knop indrukken, euro kwijt, eerst knop indrukken, nieuw euro erin en tanken. Helaas levert niet de volle 80 liter op. Mmm, pech dan maar.

26 mei

Heerlijk fietsen bij lekker warm weer, wel aardig windje. Rondje van 80 km naar boven langs Winterswijk.† Over mooie fietspaden, zanderige fietspaden dus even slippen en doortrappen. Komen ook langs prachtig natuurgebied Zwilbrook met flamingo’s, aalschovers, zomertaling, wintertaling etc. Er is ook aan deze plas een camperplaats, waar die is dat zoeken we nog wel een keer op. Terug via Groenlo. Tijd voor een heerlijke milkshake, wel verdiend voor dit rondje trappen door het zand. Lekker makkelijk via allemaal knooppunten weer uiteindelijk terug op onze stek bij de Slingeplas. Maar..., eerst nog een bruin biertje bij de Zwaan in het dorp en genieten van alles wat langs komt. Want druk is het wel op deze zomerse dagen. Het is een komen en gaan van tieners die de Slingeplas bezoeken.† De Zwaan is ook een eetcafe.† Een echte bruine...

27 mei

Vandaag een kleiner rondje fietsen richting Winterswijk. Na vele zanderige fietspaden, stoppen we bij de Watermolen Berenschot. Vanaf de weg niet zo goed te zien, maar het ziet er prachtig uit. Een restaurant, winkeltje, de molen, klein bruggetje over een klein watertje met waterlelies en mooie libellen. We zoeven neer en genieten van een kop aspergesoep van 6,50 eurietjes, pfff aardige prijs.† Komend in Winterswijk pakken we weer een terras met een heerlijke espresso. Aardige winkelstad, Winterswijk.

28 mei

Nog steeds heerlijk warm fietsen we richting Dinxperlo, de andere kant op dus. Geen zandpaden maar fietspaden of rustige B-weggetjes. s’middags terug nog even genieten van ons uitzicht op de Slingeplas, eten en terug naar huis. Bredevoort is de moeite waard om terug te komen!

Klik hier voor de fotopagina van het Pinksterweekend.

© Wil Oudshoorn 2012