Lenzen, 30 juli 2011

Afgelopen nacht heeft het flink gewaaid en geregend, maar bij het opstaan is dan toch gelukkig droog.Onze volgende reis gaat naar Lenzen, de eerste plaats van de streek Prignitz in de deelstaat Brandenburg.We volgen ontzettend rustige landwegen om in Lenzen te komen.

Volgens mijn planning is het slechts 70 km, maar we gaan er toch twee uur over doen.

Als we de echte Elbe over steken staat er een groot bord met de vermelding dat voor 10 mei 1989 dit deel gescheiden was van de rest van duitsland.We rijden dus het voormalige Oost Duitsland in.In DŲmitz stoppen voor de lunch bij een jachthaven met een enorm groot voormalig pakhuis, nu omgetoverd tot restaurant.Zonder problemen arriveren wij bij de Stellplatz Haus am See in Lenzen.Voor 5 euro staan we hier als enige campergast.

Haus am See verhuurt ook boten, er is een restaurant die er overigens mooi uit ziet.

De RŁdower See is de eerste See die we zien van de velen in de deelstaat Brandenburg.

We besluiten om nog een rondje te fietsen om het meer heen.

Het wordt een interessant natuurlijk rondje, door bossen, over zandpaden, plassen.

Bijna cross country. Het doet ons veel denken aan onze fietstocht in Hongarije in nota bene 1989.Ook de huisjes die we af en toe zien en de aankleding, het is netjes maar wel sober.

Lenzen is een burcht, maar voor ons doet het grauw en grijs aan, kleurloos.

Er zijn wel heel modern, twee bekende supermarkten.

Het is zaterdag, voor ons lijkt het een zondag, je ziet bijna geen kip op straat.

Waar is iedereen toch?? Intussen waait het echt stevig, vooruitzichten worden gelukkig wel beter met zelfs op maandag 28 graden, echt…

© Wil Oudshoorn 2012