Stendal1, 2 augustus 2011

Vanochtend weer regen, het wordt een ritueel.Bij Havelberg geeft Tina een leuke route aan tot onze verrassing.We volgen Tina trouw en slaan dus rechtsaf.

Al snel komen we een aardig lang stuk op een Ossiweg (klinkertjes) en is het een kabunkabunkabunk van jewelste.Lekker voor de veringen en tuurlijk ook voor de snelheid.

Het wordt nog leuker, opeens staan we voor een veerpont.Voor 7,50 euro gaan we naar de overkant.Vergeten pardoes de vering genoeg op te pompen, dus ons achterkant deed beetje zeer.

Op de pont maar verder opgepompt.Eraf was niet zo stijl als erop, dus dat viel allemaal wel weer mee.Komen we van die pont af en krijgen als toegift nog ettelijke kilometers ossiweg!

Heerlijk rustig dat wel maar dat kabunkabunk??Of is het kadekade van Guus Mewus.

Nou ja, we zien zo wel wat!Wat een ruimte en natuur.Roofvogels zien we scheren over een akker op zoek naar muizen, denken we.Is het zondag vandaag, het is oh zo rustig in de dorpjes.

He eindelijk weer een asfaltweg en als we op de tina kaart kijken zien we dat we hemelsbreed niet ver van onze vertrekplek zitten, maar dan aan de andere kant van de Elbe.

Als we de Nweg hadden gevolg, ja dan hadden we een gewone brug gehad.

Misschien meer kilometertjes, maar minder tijd en kabunka etc.

We besluiten zoals wel vaker dan ook maar ons reisschema aan te passen.

Het wordt geen Frohse meer, Stendal is het nieuwe reisdoel.

Een gratis plek op een grote parkeerplaats, er staan er een paar als we arriveren.

We lunchen en gaan dan het stadje in, een wat grotere stad met wat meer winkels dan we gewend zijn geweest.Geen Douglas etc., maar wel zelfs een warenhuis.

Bij een grote kathedraal is een mooi koffie/theehuis waar we lekker gaan zitten.Buiten is geen plek, binnen wel en dat is ook wel lekker, het is inmiddels ruim 28 graden buiten, hoe raar kan het weer zijn deze zomer.Binnen zien we mooie grote apparaten voor het maken van thee, koffie, espresso etc.Het theehuis is aangeplakt aan de kathedraal, mooi om te zien van binnen.

De kathedraal bezoeken we ook, gelijk bij de ingang krijg ik een paar A4tjes in mijn handen gedrukt van een vrijwilligster in een glazen huisje met uitleg over de kansel, de atoomklok etc.

Het is een echt oude kathedraal van ca. 1500, mooi bewaard gebleven uit roden baksteen.

Mathť maakt driftig foto’s, bij het verlaten van de kathedraal zien we dat dat niet was toegestaan.

Bij een apotheek koop ik een soort van pompje om je oren uit te spuiten.

Ik heb erover gelezen in geloof het blad Zin, kun je alleen in Duitsland kopen en bespaart je een gang naar de huisarts, eens kijken of dat zal helpen bij mij.We zitten nog lekker even buiten te genieten van het zonnetje, het is inmiddels drukker geworden op de Stellplatz.

© Wil Oudshoorn 2012