Weesp-Maarssen-Weesp 10-09-2011

Het 25 jaar monumentendag en zus Fia belt wat we gaan doen dit weekend.De zaterdag wordt weer fantastisch, dus erop uit! Fia heeft eeuwenlang de† Vecht niet meer gezien.Rondje Vecht dus maar en langs alle buitenplaatsen en nog veel meer.

De eerste stop is al in Weesp bij de molen De Vriendschap. We bekijken het echt prachtige en idylische winkeltje. Heerlijk mueslikoeken hebben ze daar, gebakken door bakker Klerks in Weesp. Nooit geweten. Buiten zit een schilder uit Muiderberg te schilderen. Schilders uit heel nederland zijn uitgenodigd om in Weesp “plein-air” te schilderen. De schilderijen worden aan het eind van de dag geveild. Onze 2e†stop is het voormalige zwembad en nu sinds 1963 basis voor de roeivereniging. Prachtig om in het kader van oud naar nieuw van de monumentendag eens een kijkje te nemen. 3e†stop kaasboerderij van Willigen in Vreeland, voor ons bekend, Fia kijkt rond en ziet verschillende haar bekende werktuigen hangen in de stal. Bij de molen De Hoop in Loenen a/d Vecht kunnen we voor een euro een pannekoek eten. Heerlijk door Jan gebakken, Jan begroet Mathť, ze kennen elkaar van Oto-Lion in Loenen. Op een klein terras achter genieten van 1, 2 pannekoeken en het uitzicht op de Vecht. Deze dag kun je ook opstappen voor een mooi vaartochtje of voor een mooie tocht met een oldtimer of koets.

In een oude kaasfabriek is nu een galerie met prachtige Tiffany lampen en glas in lood in Breukelen. We krijgen een uitvoerige uitlet van eigenaresse Saskia. Door naar Maarssen, even zoeken en toen vonden we onze weg naar het Drogisterijmuseum. Dat was toch wel de topper met de grootste gaper van de wereld. Veel wat in de vitrine stond was een feest van herkenning,† Boldoot, 4711, Redband, sunlight zeep etc. Etc. Te veel om op te noemen. Op het terras genieten van blikje zwartebessensap met uitzicht op het gemeentehuis en het bordes. Boffen wij even een bruiloftgezelschap poseert op het bordes voor een foto. Een waarschijnlijk turkse familie, werkelijk prachtig gekleed. Aan de andere kant van de Vecht fietsen we terug naar huis via het pontje van Nigtevecht naar Weesp.

Een prachtige dag!†

Klik hier voor de foto’s van dit weekend.

© Wil Oudshoorn 2012