Magdeburg, 4 augustus 2011

Frohse staat niet meer in de planning.

We willen eigenlijk ook Magdeburg aandoen en kunnen zien we, ook in Magdeburg zelf gaan staan op loopafstand van de binnenstad.We vertrekken om 11.00 uur, doen nog even boodschappen op de grijze ochtend en arriveren om 13.30 op de gezellige Stellplatz op de keitjes aan de Elbe.Voor vijf euro mogen we hier 3 dagen blijven staan.

We lunchen en gaan de stad in, het is inmiddels goed warm, benauwd zelfs.

De loopbrug over en rechtdoor en we staan weer op een Jakobsweg.

Magdeburg heeft natuurlijk ontzettend veel historie.

Is flink gebombardeerd geweest en ook weer opgebouwd.

De straten zijn ook hier erg ruim.We lopen niet echt gericht, komen dan toch toevallig bij de grŁne Citadelle van architect Hundertwasser, een prachtig kleurrijk gebouw met op de daken veel groen.De architect heeft het geschonken aan de stad.

Ook het Postkantoor oogt immens.Hier en daar zijn ze nog druk bezig met renovaties.

We kunnen winkelen zoals in een grote stad.Ontdekken opeens een winkelcentrum met vele prominente winkels, we hadden deze tijdens onze vakantie nog niet gezien.

Terug naar de camper pikken we ook nog overheerlijke aardbeitjes op van een marktje.

De camperplek wordt drukker en drukker, er staan er s’ avonds wel meer dan veertig.

We zetten de stoeltjes op de kade en genieten.We zien de witte vloot van Magdeburg weer op hun standplaats aanmeren.Een meerpersonen kano die vanuit een zijtak tegen de stroom in heftig moet kanoŽn om te keren.Er wordt druk geflaneerd door de camperaars en ook door de bewoners.Achter de campers loopt de Elberadweg en daar is het druk die avond.

Fietsers, lopers, skaters vooral jong komt er voorbij.Wij lopen ’s avonds nog een rondje over de brug naar de andere kant.Vanaf de brug schieten we nog een mooie avond foto van de camperplek.Het aparte bouwwerk over de brug, een soort van toef van een ijsje, blijkt een zwemparadijs te zijn.

© Wil Oudshoorn 2012