Salland juni 2012

(Schoon) zus Anja krijgt er de voorletter S.† bij van Sara.

Feest in restaurant Tivoli, Raalte. De hele familie is er, overnachten er zelfs in het nabij gelegen hotel. Wij gaan al ‘s middags op pad naar de ons bekende†camperplaats†van de Fam. Berenpas in Schoonheten. Een heerlijke plek om te staan. Op weg, langs de Looadrechtse Plassen krijgen we een regen en wind, dikke takken over de weg. Boem horen we op het dak. Mmmm.† Het feest is super, gezellig.

Zaterdag, bewolkt, winderig, droog, we gaan fietsen.

Mathe heeft een mooie test gps route uitgestippeld van 80 km., maar vanwege het weer gaan we voor de helft. Hebben we nu mountain bikes of hybrides.. We rijden nl. veel over leuke wandelpaden. Er is vermoedelijk een wandeltocht†uitgezet†op de Holterberg. We komen er veel tegen en dan nou juist net wanneer ik naar beneden wil scheuren. Niet over zand en bomenwortels, maar over dat fijne grasrandje. Nou niet dus. Weer tegenliggers..† Grrrr. In Holten lunchen we een 12uurtje met lekkere aspergesoep. Rijden daarna met af en toe een spat via gewone wegen weer terug naar Schoonheten.

Zondag, veel mooier weer. Richting Haarlo, Hellendoorn etc. zijn we nog niet geweest. Eerst even asperges halen bij†Ogink, want die is om 14.30 dicht. We praten daar met een gepensioneerde huisarts. Erg geÔnteresseerd in onze fietsen. Wil naar Spanje, naar Santiago de Compostella. Beloof hem de weblog link toe te sturen van zwager Hans. Een mooi rondje over knooppunten en dus over de fietspaden. Het weer wordt steeds mooier. Maar helaas we moeten weer naar huis. ‘s avonds genieten we van die super heerlijke asperges van Ogink.

Klik hier voor de fotopagina van Raalte 2012.

© Wil Oudshoorn 2012