Cernay-Saint-Maurice-sur-Moselle

Na twee nachten Cernay gaan we dinsdag verder door de Vogezen langzaam retour. We rijden via de N66 Thann. Hebben in eerste instantie een camperplek op een parking ingetoetst. Onderweg komen we echter een camping tegen aan de voet van de Balcon van de Vogezen. Toch maar even kijken. Misschien goed uitgangspunt voor fietsen, wandelen. De camping blijkt top. Nederlands sprekende franse eigenaar. Hij heeft het nederlands van zijn campinggasten geleerd. De toiletgebouwen zien er super uit. Het lijkt net op onze italiaanse camping van de wintersport, maar dan nog met mooier sanitair. Onder de dennenbomen, lekker ruim en het geeft ook nog een alpen gevoel. Bij zijn receptie heeft hij een ruimte met ski’s etc. voor de vier pistes hier. †De camping heeft verder ook in een open gebouwtje verschillende wasmachines, drogers. Er is een prachtig openlucht zwembad met terras. Een soort van snackbar die open is van 19.00 tot 21.00 uur en waar ook pizza’s af te halen zijn. Prachtig toch?

Hij geeft ons ook een aantal wandelroutes vanaf de camping. We lopen er 's middags een. Toch niet helemaal volgens de beschrijving, maar we komen weer goed uit. Het dorp stelt niet veel voor helaas. Doet me wel denken bijna aan een dorp in de Belgische ardennen. Hier en daar verwaarloosde gebouwen en of verlaten winkelpanden en ook niet afgemaakte huizen. Jammer.†

Achter de camping loopt de Velo verte. 53 km fietsroute over de oude spoorbanen. Allemaal geasfalteerd en bedoeld om te fietsen, lopen, joggen, skaten etc. 5 km de ene kant uit of 30 km. de andere kant uit. Heen en terug is het dezelfde route. Je kunt wel een rondje maken, maar dan moet je ook een stuk over een drukke route nationaal waar 135 km gereden mag worden. Niet echt ideaal. We gaan morgen de 30 km. doen.

Camping Les Deux Ballon d’Alsace, Saint-Maurice-sur-Moselle.

IMG_0472

Fietsen over oude spoorwegen.


© Wil Oudshoorn 2012