Blog 2012

Bunde, Leer, Nieuweschans, Papenburg 30-11-2012

Even lekker slapen in Bunde bij de kerk, shoppen in Leer, badderen in Nieuweschans en even inspiratie opdoen in Papenburg. Allemaal heerlijk. Het is het adventsweekend in Leer, gezellig de kerstsfeer zit er helemaal in.

Bad Nieuweschans, de thermen Fontana is weer uitgebreid sinds 1 1/2 maand. Een sauna erbij en ook nog binnenkort een salarium met zout. Goed voor de luchtwegen. Door naar Papenburg, is bekend om de Meyer werft. Daar bouwen ze de grootste cruiseschepen van de wereld. Helaas een bezoek zit er niet in. Alleen maar op woensdag en zaterdag in het winter seizoen. Toch een keertje terugkomen dus. Papenburg is een typisch Noordelijk dorp, alles langs het “kanaal”. Hoewel kanaal, slechts een watertje waarin wat replica dobberen.

hebben bij aankomst op de camperplaats heerlijk gegeten in hotel/restaurant Hilling. Speciaal advents entree, een waldberen parfait gedompelt in sekt. Mmm, was heerlijk. Alleen we waren de enige gasten in het restaurant op deze zondag. Heel exclusief natuurlijk, maar wel bijzonder.

Op de terugweg natte sneeuw, de winter komt, Xmas is coming......

Eifel-Moesel september 2012

Ons tweede deel van de zomervakantie van 2012.

Dit keer twee weken in de Eifel en langs de Moesel.

7- 8.9.2012

Wij rijden s’ avonds eerst naar de ons bekende gedoog camperplaats bij de Lakerplas in Aldeneik, België.

De volgende ochtend weer op pad met als eindbestemming Trier. We maken de fout om toch via Maastricht te rijden. Resultaat dikke file van 2 uur. Is dat het begin van onze korte vakantie. Ook slim bedacht was het opzoeken  en rijden naar de Rewe supermarkt in Prüm. Daar was een wegomleiding, dus we zaten niet zoals gepland weer snel op de autobahn. Uiteindelijk dus pas om 17.00 op de camperplaats in Trier.  Een grote, eigenlijk wel massale camperplaats met wel een mooi betaalsysteem. Een pas waar je geld  op zet. Hiermee kun je ook litertje water halen, maar ook bij vertrek mee afrekenen.

‘ s avonds genieten we  van het mooie avondlicht in Trier.  Lopen langs een super donker pad langs de Moesel weer terug naar de camperplaats. Hadden best wel een zaklantaarn mee kunnen nemen.

9.9. 2012

Fietsen langs de Moesel is ons doel, eerst maar rechts vandaag.

Dus richting Luxemburg. Het is zaterdag een mooie warme dag. Er zijn al wijnfeesten in een dorp. We rijden er omheen. De ene keer fietsen we pal langs de Moesel, de andere keer rijden we weer op straat met druk verkeer. Lekker zitten op een terras is er aan de luxemburgse kant niet bij helaas. Kennen we nog wel van juni. Was er ook zo weinig vertier in de dorpen in Luxemburg. Na ca. 20 km. gaan we de brug over, zien een hotel en jawel een bezet duits terras. De overkant is nl.  weer duitsland. Daar nemen we een dankbaar gebruik van. Na ca. 40 km. zit ons fietsrondje erop. Lekker relaxed maar het oog wil ook wel wat, weinig verkeer op het water en er rondom heen.

Wel deze mooie villa annex hotel met paardenmanege.

10.9.2012

Nog steeds Trier. We fietsen vandaag linksom. 

Is het geld op, terwijl er zo veel toeristen komen. De fietspaden zijn niet erg goed onderhouden en zien er best wel verwaarloosd uit. Wat zijn we toch verwend in nederland. We kunnen wel lekker op een terras zitten bij een mooie camperplaats annex camping, haventje.

De heilige St. Petrus wenst ons al het goede op weg naar....

Aan het eind van onze fietsrit eten we onze lunch op een bankje in het park van Trier. We kijken vervolgens rond in het prachtige Trier.

11.9.2012

Vandaag naar de volgende camperplek in Wehlen.

Onderweg hebben we een prachtige panorama route.

Het weer wordt wat minder. Bij aankomst op de plek is er werkelijk waar nog maar net een plekje vrij. We schuiven er maar snel in. Later blijkt bij ons rondje fiets dat op nog geen 10 km. verderop er ook een prachtige ruime plek is. Het is dinsdag, de wijnfeesten in dit dorp beginnen pas op vrijdag, maar waarom is het nu al zo ontzettend druk?? Geen idee. Zo groot en bijzonder is het dorp nu ook weer niet. Kleine supermarkt.  We gaan weer voor een rondje fietsen en krijgen ook nog een beetje regen cadeau. De route onderweg met de mooie panorama vergezichten was mooier dan ons rondje fietsen vinden we. Om nog een dag te staan op deze drukke camperplaats kan ons niet bekoren.

Op weg naar een camperplaats met wijnproeven. Lijkt ons wel wat , hoort bij de Moesel toch?? We zoeken er een uit. Onderweg stoppen we bij het bekende Bernkastel-Kues. Weliswaar heel toeristisch maar wel een echt moeseldorp met alles erop en eraan.

We vinden nog een winkeltje met wel hele speciale snuisterijen.

Tenslotte niks wijnproeven, de camperplek is tjokkevol.

Stuk terug uiteindelijk op een camperplek gestaan bij een openlucht zwembad. Hartstikke stil met 1 caravan en twee campers. Nog stukkie omgewandeld, maar weinig te beleven in Alf.

13.9.2012

Weg van de Moesel, we gaan de Eifel opzoeken.

Van Alf rijden we langs Bad Bertrich. Een Kurort?? We gaan het bekijken. Het is mieserig weer, eigenlijk een dag voor een lekker dagje kuren toch?? Bad Bertrich heeft een thermen en tja dat is inderdaad verleidelijk. Na vragen bij de VVV of we op de parkeerplaats kunnen blijven staan, krijgen we na betaling van slechts 5 euro een grote gele bon waarop staat dat wij er als gasten 24 uur mogen parkeren. Een camperplaats?? Er staat wel een bord dat je er met de camper mag parkeren, maar naar nu blijkt mag je er ook overnachten. Toppie.

We badderen er heerlijk en s’avonds lusten we wel een echt heuse Schnitzel. En dat kan want er is een speciaal Schnitzelrestaurant.

Bad Bertrich is ook bekend om de minerale drinkwater bron, glauber’s salt spring. ‘s morgen, s’ middag en s’ avonds kun je er water tappen gratis en vers van de bron. Het water is zeer heilzaam en het zou laxerend moeten werken. Ik heb de volgende ochtend een fles getapt. Het is even wennen, want het is een zeer speciale smaak.

14.9.2012

Een week is al weer bijna voorbij. We zitten in de vulkaaneifel en gaan nu naar de echte vulkaan bij Gillenfeld.  Naar het Feriendorf Pulvermaar direkt aan de duitse vulkaanstraat. Camping auf dem Vulkan! Het is maar een klein stukje van Bad Bertrich naar de vulkaan. We zijn er al voor de middag. Lunch en we gaan er op uit. Op zoek naar het Strohner Märchen. Met hulp van de EU is in het plaatsje Strohn een project opgezet. Je kunt er tijdens een rondwandeling alles te weten komen over de geschiedenis van de vulkaaneifel en de lavabombe.  Mooie wandeling en ook zeer interessant. In het plaatsje zelf is er ook het Vulkanhaus, een museum die een bezoek de moeite waard is. Ernaast wordt zelfs een kop koffie/thee geschonken.

Op de terugweg lopen we rondom het kratermeer. Deze is direct grenzend aan de camperplek. Erg bijzonder. Het water is er kraakhelder. Er wordt ook in gezwommen. Er is ook een heus , weliswaar klein open lucht zwembad.

15.9.2012

 

De wohnmobilhafen van de Pulvermaar was errrg rustig. We stonden er maar met twee campers. Besluiten dan ook maar om weer verder te trekken vandaag. Onze keus valt op Nettersheim.

De camperplek is grenzend aan een natuurpark. Het dorp ligt nl. in de kalkeifel, het bloemrijkste deel van de Hohen Vennen-Eifel.

Het is een druk bezochte camperplek met zelfs ook broodjes service. Echt een aanrader om nog eens terug te keren voor een wandeling of fietstocht.  Hier voelen we ons helemaal in ons element.

We kunnen gezellig aanhaken bij ons overburen.  Deze dag komt er niet veel meer van om op stap te gaan.

16.9.2012

We gaan een rondje fietsen. En dat wordt ook een bijzonder mooi maar wel pittig rondje.  De Eifel bevalt ons heel erg om te fietsen en te wandelen. Maar, het verrast ook. Nooit gedacht dat het hier toch behoorlijk stijgen kan. De heuvels hier hebben ons verrast. Zeker toen we niet helemaal meer zeker waren van de juiste richting.  We volgen als het kan natuurlijk de fietspaden. Dat heeft wel als gevolg dat je dan makkelijk van de gekozen route afwijkt. We kozen op een gegeven moment voor een fietsroute door het bos. Dat hebben we geweten. Dat was zeer zeker een mountain bike route en niet geschikt voor onze fietsen. Maar tja eenmaal gekozen dan maar verder lopen. Ja fietsen was er echt niet meer bij. Kom je het bos uit op de Dreiborner Hoogvlakte een soort heide gebied en dan denk je nou fietsen.. Vergeet het maar toch nog weer een stuk lopen. Op een gegeven moment zagen we de koppen van windmolens, spotten een roofvogel op een bewegwijzeringsbord.

En toen, hehe, eindelijk asfalt.  Vervolgens kwam het ons weer enigszins bekend voor. Maar is het nu links of rechts naar Nettersheim?? De man op de driewieler zei links en vroeg ook nog of wij wel elektrisch fietsten?? Nee, nou dan maar veel geluk?? Geluk waar heeft ie het over. Daar kwamen we wel achter. Om 19.00 uur weer terug bij de camperplek in Nettersheim. Maar eerlijk is eerlijk wel heel bijzondere dingen gespot. Die Dreiborner hoogvlakte doen we nog is een keer over te voet. Is wel heel mooi..

En de camperplek in Gemünd is ook mooi. Daar gaan we mogen naar toe. Ook daar werden we getipt over Vogelsang.

Gemünd is dus onze volgende stop om Vogelsang te bezoeken. Vogelsang is nog maar sinds 2009 ontsloten en te bezoeken. Ook het park er om heen. In Gemünd is er een bezoekerscentrum vlakbij de camperplaats. De plaats heeft binnen handbereik alles. Centrum met supermarkt, restaurants en aardige winkeltjes. Ook weer een Kurort, maar geen thermen. Alles op afspraak. Vogelsang is een verhaal apart. Ooit door Hitler opgericht om zijn elite troepen op te leiden. Na die tijd is het nog een tijd door de belgen en de Navo gebruikt.

De camperplek is mooi en wordt druk bezocht. Als wij er komen zijn er wel diverse lege plekken. Eer is ook een zgn. Platzwart met een tuinhuisje. Hij is nu aan de Moesel, op vakantie met de camper. Dochter neemt de honneurs waar. Zoals je wel meer ziet in de Eifel, is het hier ook weer apart inzamelen voor vuilnis. Aan de rand van de camperplaats is een bosrand die schuin omhoog loopt. Daar is een wandelpad. Het verhaal gaat, dat de Platzwart s’ avonds nog wel eens een wandeling wil maken. Daarboven heeft hij een goed overzicht over de campers en kan dan goed beoordelen of er geen onregelmatigheden plaatsvinden....

We besluiten om te voet naar Vogelsang te gaan.  Liijkt ons slimmer dan met de fiets. Na de nieuwe mooie brug naar Vogelsang is er een steigingspercentage te verwachten van 14%. Nou als je dan toch lopen moet, dan kunnen we het net zo goed helemaal doen. We besluiten om dan ook maar over het wandelpad te gaan en niet over het fietspad. Het is ontzettend rustig, komen weinig wandelaars tegen. Het stijgt licht. Het fietspad langs het dal is eigenlijk veel mooier voor het oog. De ontzettend mooie kleuren langs de bijna droogliggende rivier. Maar goed dat zien we op de terugweg wel, dan gaan we wel over het fietspad terug.

Het complex bereiken we uiteindelijk na 2 1/2 uur. Er wordt met hulp van de EU nog druk gewerkt. Het bezoekerscentrum en de filmzaal is klaar. Het lijkt allemaal veel op een kazerne, kazerne dorp zou je kunnen zeggen met alles erop en eraan. De filmzaal is uniek, ook  qua akoestiek zo schijnt het. Er worden nog wel optredens gedaan.

Een wedstrijdbad is er ook, uniek in de omgeving en nog steeds voor deze tijd. Een bus met belgen is er op bezoek. We spreken een belg in het bezoekerscentrum. Hij denkt met weemoed terug aan zijn tijd hier. Vooral ook de omstandigheden voor verblijf met vele ontberingen. Maar toch ook wel weer de samenhorigheid.

Gemünd is zeker een camperplaats om nog eens te bezoeken. Het zal misschien in het zomerseizoen niet meevallen om op vrijdagavond laat een plek te kunnen bemachtigen. Maar tja er zijn meer camperplaatsen in de buurt. We zullen dan ook gebruik maken van een wandeling met een ranger op zondag vanaf Vogelsang. Lijkt ons best interessant. We hebben lang nog niet alles gezien.

Van Gemünd naar Rurberg. Voor Rurberg, lunchen we bij een begraafplaats voor Russen. Prachtig onderhouden met een mooi gebouw. Op deze plek zijn nog niet zo lang geleden diverse graven bijeen gebracht. Indrukwekkend. Rurberg is een prachtige plek aan o.a. de Rursee. Het plaatsje is klein, bij de plaatselijke Kiosk is wel wat etenswaar te koop, zoals brood. Een bakker is er niet. We staan er met een paar Van Gemünd naar Rurberg. Voor Rurberg, lunchen we bij een begraafplaats voor Russen. Prachtig onderhouden met een mooi gebouw. Op deze plek zijn nog niet zo lang geleden diverse graven bijeen gebracht. Indrukwekkend. Rurberg is een prachtige plek aan o.a. de Rursee. Het plaatsje is klein, bij de plaatselijke Kiosk is wel wat etenswaar te koop, zoals brood. Een bakker is er niet. We staan er met een paar belgen. Het is er niet druk.  

We willen wandelen, van een camperaar krijgen we de tip om deels de boot te nemen over het meer. Dat doen we. We zijn op tijd bij de boot en varen in 45 minuten naar de Schwammenauel Staudamm.  

Lopen dan vervolgens langs het meer weer terug naar Rurberg. Prachtige wandeling met af en toe mooie doorkijkjes over het recreatieve meer. Er schijnen hier veel nederlanders te komen.

Eind van een heerlijke september vakantie in de met name prachtige Eifel.

Eifel, we komen terug!

Nijkerk augustus 2012

Collega Annelies heeft trouwfeest in Nijkerk. Reden om Nijkerk aan te doen. We vinden in camping Maaneschijn bij het voormalig dorpje Appel een mooie locatie vlakbij de Roode Schuur waar het feest zal zijn.

‘s zaterdags gaan we naar Nijkerk. Eerst even inslaan bij de landwinkel van de camping. Er worden ook herten gefokt. Dus een biefstukje voor zaterdagavond is nooit weg. Ook heerlijke yoghurt met bramensaus. Doet weer denken aan waar ik (wil) ben opgegroeid. Heerlijk. Daarna gaan we naar Nijkerk. Er moet een sleepbootfestival zijn. En dat is er. Echt mooi om te zien allemaal. Het wordt steeds warmer en een heerlijke dag.

Zondags fietsen we 55 km door de prachtige omgeving van de hoge veluwe. Kootwijk, Barneveld, Garderen. Echt aanrader om nog eens terug te  komen.

Lottum 10-08-2012

Vrijdag 10 augustus heeft Wil een afspraak met twee van haar zussen om de Floriade te bezoeken in Venlo. Mathe komt s’avonds met de camper naar camperplaats Kompas in Grubbenvorst om vandaar uit het Rozenfestival te bezoeken in Lottum. Hier komen 75% van de rozen in Nederland vandaan.

De camperplaats is helemaal vol. We kunnen er nog net bij. Het is er trouwens een komen en gaan van campers. Of voor een bezoek aan de Floriade of aan het rozenfestival.

Zaterdags gaan we de rozenroute fietsen. Een mooi maar erg druk rondje. Bij het pontje van Lottum drinken we rozenthee bij het Theehuis. We zien de tenten al staan en het is een enorme drukte.

We bezoeken het festival nog niet, morgen maar. Dan hebben we de tijd aan ons zelf tenslotte. Dan ook is het weer lastig lang lopen op de fietsschoenen. We gaan door naar het pontje van Grubbenvorst en genieten daar nog een tijdje van het uitzicht met ons meegenomen fruit. Het is vijf uur geweest als we weer terugkeren. Op de camperplaats is het nog steeds bomvol. Kwamen we vrijdag Koos uit Purmerend tegen. Zaterdagavond komt opeens Aris Kuiper oud voorzitter van de NKC uit NH gedag zeggen.  Zo zie je maar weer.

Zondagochtend stappen we op de fiets voor het rozenfestival. We hebben afgesproken met Willy en Tiny. Ze staan op een stuk weiland met de NKC. Het dorp is helemaal afgesloten. Via een omweg vinden we ze. Koffie en ouwe koeien uit de sloot en we vertrekken lopend naar het dorp. Wat is het er druk, maar wat is het er ook mooi met al die rozen. De kerk moet je inderdaad niet overslaan! Zo wil ik trouwen.... zou je zeggen. Heel erg de moeite waard En wat een werk. Eens in de twee jaar vindt het Rozenfestival plaats. Ik kan het mij voorstellen, dat het niet elk jaar is.

NOP 2012

Geen zin in ver rijden. Zin in NOP of wel de Noord Oostpolder. We zijn er vorig jaar ook geweest met de manifestatie Uit de Tent. De Noord Oostpolder bestaat in 2012 al weer 70 jaar! We hebben een fantastische plek uitgezocht. Een camperplaats vlakbij Urk op een voormalige  authentieke polder boerderij. De familie Meurs verbouwde bloemkolen en nog meer. Bij gebrek aan een opvolger en al als enhousiaste camperaars realiseerden zij de ideale camperplaats Afslag  Nagele. Nog maar sinds kort hebben zij ook een schitterende natte ruimte gemaakt in een voormalige koelcel. Ook gasten van camperaars worden luxe verwend. Er is ook een B&B bed en breakfast.

Dus heb je een visite mee, dan kun je heb je alle privacy in de camper. Want je laat ze dan natuurlijk overnachten in een prachtig hemelbed. Echt super. Kijk vooral even op onze fotopagina. Het is zeer de moeite waard. Echt ook een plek om terug te komen.

Zaterdag een heerlijk rondje Urk-Schokland-Urk gefietst.

De camperplaats ligt ongeveer op 8 km afstand van Urk.

Bij de haven trouwens ook een camperplaats. Voorkeur geven wij toch aan de rustige en vooral supermooie camperplaats Afslag Nagele. Urk blijft toch altijd nog het idyllische plaatsje  van weleer. Prachtig! Een lunch met uitzicht op het IJsselmeer bij het gerenommeerde visrestaurant De Kaap. Van collega Hans moesten we daar beslist naar toe. En top hoor! Niet zo druk, maar dat schijnt s’ avonds wel het geval te zijn. Schokland is werelderfgoed en verbazend wekkend mooi en groot. Het verdronken eiland. Je moet eigenlijk de geschiedenis kennen. Vorig jaar kennelijk toch maar een klein stukje gezien. We gaan nog even naar het museum voor een kop koffie. Het is ook hier rustig. Door de warmte??  Klik hier voor meer informatie over Schokland op de pagina van Flevolandschap waar Wil werkt.

We komen een moeder tegen met tienerzoon op de fiets. Zij zijn op zomervakantie en vanaf Ermelo vertrokken en gaan via Alphen aan de Rijn, Noord-Holland, Enkhuizen met de boot naar Urk , Zwolle weer richting huis. Moeders een oude sportfiets en tienerzoon een moderne fiets met krat voorop! Toch valt ons wel op, dat je die krattenfietsen hier bijna niet ziet. Had hij er zin in om naar huis te gaan, mmm ja en nee. Goed antwoord!

Zondag gaan we naar het waterloop bos bij Voorst. Eerst weer naar Nagele en stukje Schokland.  We komen eerst nog bij Brennels Buiten aan. Brennels Buiten is een stuk landgoed en eigenlijk een stukje natuurlandschap met een restaurant en modewinkel. Opgezet door de voormalige oprichter en eigenaar van de marktplaats site. Kort gezegd, met de opbrengst kochten zij een stuk grond en maakten er een 48 ha recreatiepark van. Het wordt geëxploiteerd voor bedrijven, uitjes en vergaderingen, familieuitjes. Vandaag op zondag kwamen ook veel families met kinderen genieten van de plas. De winkel verkoopt duurzame kleding gemaakt van brandnetelstof.

Vervolgens het waterloopbos van Natuurmonumenten. We slaan het toch maar over voor een volgende keer. Het is een 2 uur durende wandeling, die niet geschikt is voor onze fietsschoenen. Je komt er allerlei kunstwerken tegen met een relatie met water. Vervolgens terug naar “huis” vlak voor Schokland krijgt wil weer een lekke band. Met veel pompen en hard rijden komen we weer terug op de camperplaats.

Klik hier voor de foto’s van dit weekend.

Leopoldsburg 21-22 augustus 2012

Weekendje België, via de nieuwsbrief van Nocterra, de belgische camperplaats organisatie, kwamen op het idee. Leopoldsburg is ooit door Koning Leopold van België opgericht. Een echte garnizoensplaats. De camperplaats is niet meer in gebruik. De laatste gebruikers waren paintballers. Door een niet noemenswaardig ongelukje is het paintballen stopgezet. Julien is een van de groep vrijwilligers die hier actief zijn. We worden welkom geheten en ontvangen een tas met informatie over de stad en haar omgeving.

Zaterdag gaan we een rondje fietsen langs  de knooppunten. Ze worden goed aangegeven. Benedenlangs is het toch niet zo’n  bar interessante fietstocht. ‘s ochtends wel de grote markt bezocht. Best wel groot voor deze plaats. Gelijk ook maar gereserveerd bij restaurant Royal. Een etentje voor mijn verjaardag van a.s. dinsdag 24 juli. We reserveren voor 19.00 uur en het loopt wat uit. Dat heet. Het wordt zelfs 20.30. Er is een mosselfestijn en het is er druk. Ik  bestel de aangerade steppengras en varkenswangetjes. De honger is helaas niet zo groot meer door het latere tijdstip. Echter het is super, voortreffelijk. De varkenswangetjes vooral zijn super mals. Het is net stoofvlees en lijkt allerminst op varkensvlees.

Zondag weer een rondje fietsen nu bovenlangs. Dat blijkt veel beter. Veel meer over echte fietspaden en de natuur is ook mooier. Terug naar huis rijden we vanuit Leopoldsburg nog langs een camperplaats bij de haven. Goh, die ziet er veel gezelliger uit. Er staan ook veel meer campers dan bij de kazerne. Mmm, nou ja wij hadden wel voorzieningen. Zo te lezen zijn die daar niet. 

Klik hier voor de foto’s van dit weekend.

Dagje Almelo juli 2012

Op familiebezoek in Almelo. Samen (schoon) zus Annie hebben we er een dagje Almelo van gemaakt. We bezochten eerst het enige echte bolletje museum. Wat een leuk museum is dat! Op de meelzolder boven het restaurant en winkel van bolletje ligt ontzettend veel historie. Veel herkenbaar. Zoals bv de vele beschuitbussen. Ontzettend leuk.

Vakantie juni 2012 Diekirch1

Vrijdagavond 15 juni komen we laat aan in Brueggen.

Dikke pech, de camperplaats staat sjokkie vol. Vol vertrouwen waren we notabene ook nog door de slagboom heen gereden. Plek is ons bekend en zeker niet ruim. Kletsnat geef ik niet zichtbare aanwijzingen, door de spiegels is dit weer niks te zien. Een klap op de camper helpt wel. Stukkie voor en achteruit en we gaan weer door de slagboom heen. We wilden de volgende ochtend bij de Rewe supermarkt boodschappen doen. Geen zin meer om verder te kijken naar een andere camperplaats om half elf s’avonds. We blijven daar maar staan op het parkeerterrein. Dat hebben we wel geweten. Om vier uur s’ochtends was er al vrachtverkeer. En tuurlijk daarna ook. Dus, 1e vakantiedag was niet gelijk lekker slapen, all in the game!

Na de boodschappen zaterdagochtend 16 juni vervolgen we onze route naar Troisvierges. De eerste bestemming van ons rondje Luxemburg. het is nog steeds bijzonder nat. Mmm, wat gaat dat worden. We willen niet rond lunchtijd aankomen en haasten ons dus niet. Lunchen onderweg. Vlak voor Troisvierges zien we een uitnodiging op een groot bord voor een bezoek aan een groot nieuwe winkelcentrum in Massen. Het regent toch, dus dat lijkt ons we wat. 40 Galleries etc. Inderdaad een mooi centrum. Het is nog niet helemaal af. Leuke winkeltjes, van alles wat. Zeer luxe supermarkt ook nog met een verse vis afdeling. Al met al zeer zeker de moeite waard voor een bezoek.

De camping Walensbongert wordt beheerd door nederlanders. Is eigendom van de Luxemburgse VVV. Troisvierges is niet echt groot. Wij horen bij de receptie, dat het noorden van Luxemburg eigenlijk niet meetelt. Een onderschoven kindje. Vooral ook te zien en te merken aan de infrastructuur. De financiën van de overheid worden hier niet afdoende besteed. De dochter vertelde ons haar ervaringen. Zij gaat elke dag met de trein en bus naar school in Luxemburg stad, anderhalf uur enkele reistijd. Pfff.

Op zondagochtend horen wij krakende geluiden in de camper. Teken dat het zonnetje aan de hemel staan en de camper kietelt. Heel fijn... We besluiten voor een wandeling van 12 km. We lopen over mooie en stille bospaden en aardige heuvels. Bij het klooster van Cinqfontaines is een memorial van Auschwitz. Hier werden in januari 1942 joden op transport gesteld. Het is niet voor te stellen. Later lopen we ook nog een heel stuk over een vluchtweg. Veel luxemburgers werden te werk gesteld, een aantal wisten hieraan te ontkomen door te vluchten naar België.

Het valt ons op dat men hier in deze omgeving heel druk bezig is met het opzetten van veel windmolens. Zo heel anders dan zo’n twintig jaar geleden toen we de ardennen veelvuldig bezochten. Windmolens die de horizon sieren naast het mooie groen van de dennebossen en heuvels. Mooi?? In heel luxemburg is men grotendeels van electriciteit afhankelijk. Natuurlijk ook door de stuwmeren die er al veel zijn. Met de windmolens willen ze eigenlijk geheel   onafhankelijk zijn van energie van elders.

Klik hier voor de fotopagina van Troisvierges.

Salland juni 2012

(Schoon) zus Anja krijgt er de voorletter S.  bij van Sara.

Feest in restaurant Tivoli, Raalte. De hele familie is er, overnachten er zelfs in het nabij gelegen hotel. Wij gaan al ‘s middags op pad naar de ons bekende camperplaats van de Fam. Berenpas in Schoonheten. Een heerlijke plek om te staan. Op weg, langs de Looadrechtse Plassen krijgen we een regen en wind, dikke takken over de weg. Boem horen we op het dak. Mmmm.  Het feest is super, gezellig.

Zaterdag, bewolkt, winderig, droog, we gaan fietsen.

Mathe heeft een mooie test gps route uitgestippeld van 80 km., maar vanwege het weer gaan we voor de helft. Hebben we nu mountain bikes of hybrides.. We rijden nl. veel over leuke wandelpaden. Er is vermoedelijk een wandeltocht uitgezet op de Holterberg. We komen er veel tegen en dan nou juist net wanneer ik naar beneden wil scheuren. Niet over zand en bomenwortels, maar over dat fijne grasrandje. Nou niet dus. Weer tegenliggers..  Grrrr. In Holten lunchen we een 12uurtje met lekkere aspergesoep. Rijden daarna met af en toe een spat via gewone wegen weer terug naar Schoonheten.

Zondag, veel mooier weer. Richting Haarlo, Hellendoorn etc. zijn we nog niet geweest. Eerst even asperges halen bij Ogink, want die is om 14.30 dicht. We praten daar met een gepensioneerde huisarts. Erg geïnteresseerd in onze fietsen. Wil naar Spanje, naar Santiago de Compostella. Beloof hem de weblog link toe te sturen van zwager Hans. Een mooi rondje over knooppunten en dus over de fietspaden. Het weer wordt steeds mooier. Maar helaas we moeten weer naar huis. ‘s avonds genieten we van die super heerlijke asperges van Ogink.

Klik hier voor de fotopagina van Raalte 2012.

Pinksterweekend _ Bredevoort 2012

Bredevoort, de boekenstad en een camperplaats bij het Recreatiegebied de Slingeplas. Een prachtige plek bij het kleine stadje Bredevoort. Het weer is goed dat belooft wat. We proberen water te tanken.  Fout niet eerst euro erin en dan de knop indrukken, euro kwijt, eerst knop indrukken, nieuw euro erin en tanken. Helaas levert niet de volle 80 liter op. Mmm, pech dan maar.

26 mei

Heerlijk fietsen bij lekker warm weer, wel aardig windje. Rondje van 80 km naar boven langs Winterswijk.  Over mooie fietspaden, zanderige fietspaden dus even slippen en doortrappen. Komen ook langs prachtig natuurgebied Zwilbrook met flamingo’s, aalschovers, zomertaling, wintertaling etc. Er is ook aan deze plas een camperplaats, waar die is dat zoeken we nog wel een keer op. Terug via Groenlo. Tijd voor een heerlijke milkshake, wel verdiend voor dit rondje trappen door het zand. Lekker makkelijk via allemaal knooppunten weer uiteindelijk terug op onze stek bij de Slingeplas. Maar..., eerst nog een bruin biertje bij de Zwaan in het dorp en genieten van alles wat langs komt. Want druk is het wel op deze zomerse dagen. Het is een komen en gaan van tieners die de Slingeplas bezoeken.  De Zwaan is ook een eetcafe.  Een echte bruine...

27 mei

Vandaag een kleiner rondje fietsen richting Winterswijk. Na vele zanderige fietspaden, stoppen we bij de Watermolen Berenschot. Vanaf de weg niet zo goed te zien, maar het ziet er prachtig uit. Een restaurant, winkeltje, de molen, klein bruggetje over een klein watertje met waterlelies en mooie libellen. We zoeven neer en genieten van een kop aspergesoep van 6,50 eurietjes, pfff aardige prijs.  Komend in Winterswijk pakken we weer een terras met een heerlijke espresso. Aardige winkelstad, Winterswijk.

28 mei

Nog steeds heerlijk warm fietsen we richting Dinxperlo, de andere kant op dus. Geen zandpaden maar fietspaden of rustige B-weggetjes. s’middags terug nog even genieten van ons uitzicht op de Slingeplas, eten en terug naar huis. Bredevoort is de moeite waard om terug te komen!

Klik hier voor de fotopagina van het Pinksterweekend.


Bunde, Leer, Nieuweschans, Papenburg 30-11-2012

Even lekker slapen in Bunde bij de kerk, shoppen in Leer, badderen in Nieuweschans en even inspiratie opdoen in Papenburg. Allemaal heerlijk. Het is het adventsweekend in Leer, gezellig de kerstsfeer zit er helemaal in.

Bad Nieuweschans, de thermen Fontana is weer uitgebreid sinds 1 1/2 maand. Een sauna erbij en ook nog binnenkort een salarium met zout. Goed voor de luchtwegen. Door naar Papenburg, is bekend om de Meyer werft. Daar bouwen ze de grootste cruiseschepen van de wereld. Helaas een bezoek zit er niet in. Alleen maar op woensdag en zaterdag in het winter seizoen. Toch een keertje terugkomen dus. Papenburg is een typisch Noordelijk dorp, alles langs het “kanaal”. Hoewel kanaal, slechts een watertje waarin wat replica dobberen.

hebben bij aankomst op de camperplaats heerlijk gegeten in hotel/restaurant Hilling. Speciaal advents entree, een waldberen parfait gedompelt in sekt. Mmm, was heerlijk. Alleen we waren de enige gasten in het restaurant op deze zondag. Heel exclusief natuurlijk, maar wel bijzonder.

Op de terugweg natte sneeuw, de winter komt, Xmas is coming......

Eifel-Moesel september 2012

Ons tweede deel van de zomervakantie van 2012.

Dit keer twee weken in de Eifel en langs de Moesel.

7- 8.9.2012

Wij rijden s’ avonds eerst naar de ons bekende gedoog camperplaats bij de Lakerplas in Aldeneik, België.

De volgende ochtend weer op pad met als eindbestemming Trier. We maken de fout om toch via Maastricht te rijden. Resultaat dikke file van 2 uur. Is dat het begin van onze korte vakantie. Ook slim bedacht was het opzoeken  en rijden naar de Rewe supermarkt in Prüm. Daar was een wegomleiding, dus we zaten niet zoals gepland weer snel op de autobahn. Uiteindelijk dus pas om 17.00 op de camperplaats in Trier.  Een grote, eigenlijk wel massale camperplaats met wel een mooi betaalsysteem. Een pas waar je geld  op zet. Hiermee kun je ook litertje water halen, maar ook bij vertrek mee afrekenen.

‘ s avonds genieten we  van het mooie avondlicht in Trier.  Lopen langs een super donker pad langs de Moesel weer terug naar de camperplaats. Hadden best wel een zaklantaarn mee kunnen nemen.

9.9. 2012

Fietsen langs de Moesel is ons doel, eerst maar rechts vandaag.

Dus richting Luxemburg. Het is zaterdag een mooie warme dag. Er zijn al wijnfeesten in een dorp. We rijden er omheen. De ene keer fietsen we pal langs de Moesel, de andere keer rijden we weer op straat met druk verkeer. Lekker zitten op een terras is er aan de luxemburgse kant niet bij helaas. Kennen we nog wel van juni. Was er ook zo weinig vertier in de dorpen in Luxemburg. Na ca. 20 km. gaan we de brug over, zien een hotel en jawel een bezet duits terras. De overkant is nl.  weer duitsland. Daar nemen we een dankbaar gebruik van. Na ca. 40 km. zit ons fietsrondje erop. Lekker relaxed maar het oog wil ook wel wat, weinig verkeer op het water en er rondom heen.

Wel deze mooie villa annex hotel met paardenmanege.

10.9.2012

Nog steeds Trier. We fietsen vandaag linksom. 

Is het geld op, terwijl er zo veel toeristen komen. De fietspaden zijn niet erg goed onderhouden en zien er best wel verwaarloosd uit. Wat zijn we toch verwend in nederland. We kunnen wel lekker op een terras zitten bij een mooie camperplaats annex camping, haventje.

De heilige St. Petrus wenst ons al het goede op weg naar....

Aan het eind van onze fietsrit eten we onze lunch op een bankje in het park van Trier. We kijken vervolgens rond in het prachtige Trier.

11.9.2012

Vandaag naar de volgende camperplek in Wehlen.

Onderweg hebben we een prachtige panorama route.

Het weer wordt wat minder. Bij aankomst op de plek is er werkelijk waar nog maar net een plekje vrij. We schuiven er maar snel in. Later blijkt bij ons rondje fiets dat op nog geen 10 km. verderop er ook een prachtige ruime plek is. Het is dinsdag, de wijnfeesten in dit dorp beginnen pas op vrijdag, maar waarom is het nu al zo ontzettend druk?? Geen idee. Zo groot en bijzonder is het dorp nu ook weer niet. Kleine supermarkt.  We gaan weer voor een rondje fietsen en krijgen ook nog een beetje regen cadeau. De route onderweg met de mooie panorama vergezichten was mooier dan ons rondje fietsen vinden we. Om nog een dag te staan op deze drukke camperplaats kan ons niet bekoren.

Op weg naar een camperplaats met wijnproeven. Lijkt ons wel wat , hoort bij de Moesel toch?? We zoeken er een uit. Onderweg stoppen we bij het bekende Bernkastel-Kues. Weliswaar heel toeristisch maar wel een echt moeseldorp met alles erop en eraan.

We vinden nog een winkeltje met wel hele speciale snuisterijen.

Tenslotte niks wijnproeven, de camperplek is tjokkevol.

Stuk terug uiteindelijk op een camperplek gestaan bij een openlucht zwembad. Hartstikke stil met 1 caravan en twee campers. Nog stukkie omgewandeld, maar weinig te beleven in Alf.

13.9.2012

Weg van de Moesel, we gaan de Eifel opzoeken.

Van Alf rijden we langs Bad Bertrich. Een Kurort?? We gaan het bekijken. Het is mieserig weer, eigenlijk een dag voor een lekker dagje kuren toch?? Bad Bertrich heeft een thermen en tja dat is inderdaad verleidelijk. Na vragen bij de VVV of we op de parkeerplaats kunnen blijven staan, krijgen we na betaling van slechts 5 euro een grote gele bon waarop staat dat wij er als gasten 24 uur mogen parkeren. Een camperplaats?? Er staat wel een bord dat je er met de camper mag parkeren, maar naar nu blijkt mag je er ook overnachten. Toppie.

We badderen er heerlijk en s’avonds lusten we wel een echt heuse Schnitzel. En dat kan want er is een speciaal Schnitzelrestaurant.

Bad Bertrich is ook bekend om de minerale drinkwater bron, glauber’s salt spring. ‘s morgen, s’ middag en s’ avonds kun je er water tappen gratis en vers van de bron. Het water is zeer heilzaam en het zou laxerend moeten werken. Ik heb de volgende ochtend een fles getapt. Het is even wennen, want het is een zeer speciale smaak.

14.9.2012

Een week is al weer bijna voorbij. We zitten in de vulkaaneifel en gaan nu naar de echte vulkaan bij Gillenfeld.  Naar het Feriendorf Pulvermaar direkt aan de duitse vulkaanstraat. Camping auf dem Vulkan! Het is maar een klein stukje van Bad Bertrich naar de vulkaan. We zijn er al voor de middag. Lunch en we gaan er op uit. Op zoek naar het Strohner Märchen. Met hulp van de EU is in het plaatsje Strohn een project opgezet. Je kunt er tijdens een rondwandeling alles te weten komen over de geschiedenis van de vulkaaneifel en de lavabombe.  Mooie wandeling en ook zeer interessant. In het plaatsje zelf is er ook het Vulkanhaus, een museum die een bezoek de moeite waard is. Ernaast wordt zelfs een kop koffie/thee geschonken.

Op de terugweg lopen we rondom het kratermeer. Deze is direct grenzend aan de camperplek. Erg bijzonder. Het water is er kraakhelder. Er wordt ook in gezwommen. Er is ook een heus , weliswaar klein open lucht zwembad.

15.9.2012

 

De wohnmobilhafen van de Pulvermaar was errrg rustig. We stonden er maar met twee campers. Besluiten dan ook maar om weer verder te trekken vandaag. Onze keus valt op Nettersheim.

De camperplek is grenzend aan een natuurpark. Het dorp ligt nl. in de kalkeifel, het bloemrijkste deel van de Hohen Vennen-Eifel.

Het is een druk bezochte camperplek met zelfs ook broodjes service. Echt een aanrader om nog eens terug te keren voor een wandeling of fietstocht.  Hier voelen we ons helemaal in ons element.

We kunnen gezellig aanhaken bij ons overburen.  Deze dag komt er niet veel meer van om op stap te gaan.

16.9.2012

We gaan een rondje fietsen. En dat wordt ook een bijzonder mooi maar wel pittig rondje.  De Eifel bevalt ons heel erg om te fietsen en te wandelen. Maar, het verrast ook. Nooit gedacht dat het hier toch behoorlijk stijgen kan. De heuvels hier hebben ons verrast. Zeker toen we niet helemaal meer zeker waren van de juiste richting.  We volgen als het kan natuurlijk de fietspaden. Dat heeft wel als gevolg dat je dan makkelijk van de gekozen route afwijkt. We kozen op een gegeven moment voor een fietsroute door het bos. Dat hebben we geweten. Dat was zeer zeker een mountain bike route en niet geschikt voor onze fietsen. Maar tja eenmaal gekozen dan maar verder lopen. Ja fietsen was er echt niet meer bij. Kom je het bos uit op de Dreiborner Hoogvlakte een soort heide gebied en dan denk je nou fietsen.. Vergeet het maar toch nog weer een stuk lopen. Op een gegeven moment zagen we de koppen van windmolens, spotten een roofvogel op een bewegwijzeringsbord.

En toen, hehe, eindelijk asfalt.  Vervolgens kwam het ons weer enigszins bekend voor. Maar is het nu links of rechts naar Nettersheim?? De man op de driewieler zei links en vroeg ook nog of wij wel elektrisch fietsten?? Nee, nou dan maar veel geluk?? Geluk waar heeft ie het over. Daar kwamen we wel achter. Om 19.00 uur weer terug bij de camperplek in Nettersheim. Maar eerlijk is eerlijk wel heel bijzondere dingen gespot. Die Dreiborner hoogvlakte doen we nog is een keer over te voet. Is wel heel mooi..

En de camperplek in Gemünd is ook mooi. Daar gaan we mogen naar toe. Ook daar werden we getipt over Vogelsang.

Gemünd is dus onze volgende stop om Vogelsang te bezoeken. Vogelsang is nog maar sinds 2009 ontsloten en te bezoeken. Ook het park er om heen. In Gemünd is er een bezoekerscentrum vlakbij de camperplaats. De plaats heeft binnen handbereik alles. Centrum met supermarkt, restaurants en aardige winkeltjes. Ook weer een Kurort, maar geen thermen. Alles op afspraak. Vogelsang is een verhaal apart. Ooit door Hitler opgericht om zijn elite troepen op te leiden. Na die tijd is het nog een tijd door de belgen en de Navo gebruikt.

De camperplek is mooi en wordt druk bezocht. Als wij er komen zijn er wel diverse lege plekken. Eer is ook een zgn. Platzwart met een tuinhuisje. Hij is nu aan de Moesel, op vakantie met de camper. Dochter neemt de honneurs waar. Zoals je wel meer ziet in de Eifel, is het hier ook weer apart inzamelen voor vuilnis. Aan de rand van de camperplaats is een bosrand die schuin omhoog loopt. Daar is een wandelpad. Het verhaal gaat, dat de Platzwart s’ avonds nog wel eens een wandeling wil maken. Daarboven heeft hij een goed overzicht over de campers en kan dan goed beoordelen of er geen onregelmatigheden plaatsvinden....

We besluiten om te voet naar Vogelsang te gaan.  Liijkt ons slimmer dan met de fiets. Na de nieuwe mooie brug naar Vogelsang is er een steigingspercentage te verwachten van 14%. Nou als je dan toch lopen moet, dan kunnen we het net zo goed helemaal doen. We besluiten om dan ook maar over het wandelpad te gaan en niet over het fietspad. Het is ontzettend rustig, komen weinig wandelaars tegen. Het stijgt licht. Het fietspad langs het dal is eigenlijk veel mooier voor het oog. De ontzettend mooie kleuren langs de bijna droogliggende rivier. Maar goed dat zien we op de terugweg wel, dan gaan we wel over het fietspad terug.

Het complex bereiken we uiteindelijk na 2 1/2 uur. Er wordt met hulp van de EU nog druk gewerkt. Het bezoekerscentrum en de filmzaal is klaar. Het lijkt allemaal veel op een kazerne, kazerne dorp zou je kunnen zeggen met alles erop en eraan. De filmzaal is uniek, ook  qua akoestiek zo schijnt het. Er worden nog wel optredens gedaan.

Een wedstrijdbad is er ook, uniek in de omgeving en nog steeds voor deze tijd. Een bus met belgen is er op bezoek. We spreken een belg in het bezoekerscentrum. Hij denkt met weemoed terug aan zijn tijd hier. Vooral ook de omstandigheden voor verblijf met vele ontberingen. Maar toch ook wel weer de samenhorigheid.

Gemünd is zeker een camperplaats om nog eens te bezoeken. Het zal misschien in het zomerseizoen niet meevallen om op vrijdagavond laat een plek te kunnen bemachtigen. Maar tja er zijn meer camperplaatsen in de buurt. We zullen dan ook gebruik maken van een wandeling met een ranger op zondag vanaf Vogelsang. Lijkt ons best interessant. We hebben lang nog niet alles gezien.

Van Gemünd naar Rurberg. Voor Rurberg, lunchen we bij een begraafplaats voor Russen. Prachtig onderhouden met een mooi gebouw. Op deze plek zijn nog niet zo lang geleden diverse graven bijeen gebracht. Indrukwekkend. Rurberg is een prachtige plek aan o.a. de Rursee. Het plaatsje is klein, bij de plaatselijke Kiosk is wel wat etenswaar te koop, zoals brood. Een bakker is er niet. We staan er met een paar Van Gemünd naar Rurberg. Voor Rurberg, lunchen we bij een begraafplaats voor Russen. Prachtig onderhouden met een mooi gebouw. Op deze plek zijn nog niet zo lang geleden diverse graven bijeen gebracht. Indrukwekkend. Rurberg is een prachtige plek aan o.a. de Rursee. Het plaatsje is klein, bij de plaatselijke Kiosk is wel wat etenswaar te koop, zoals brood. Een bakker is er niet. We staan er met een paar belgen. Het is er niet druk.  

We willen wandelen, van een camperaar krijgen we de tip om deels de boot te nemen over het meer. Dat doen we. We zijn op tijd bij de boot en varen in 45 minuten naar de Schwammenauel Staudamm.  

Lopen dan vervolgens langs het meer weer terug naar Rurberg. Prachtige wandeling met af en toe mooie doorkijkjes over het recreatieve meer. Er schijnen hier veel nederlanders te komen.

Eind van een heerlijke september vakantie in de met name prachtige Eifel.

Eifel, we komen terug!

Nijkerk augustus 2012

Collega Annelies heeft trouwfeest in Nijkerk. Reden om Nijkerk aan te doen. We vinden in camping Maaneschijn bij het voormalig dorpje Appel een mooie locatie vlakbij de Roode Schuur waar het feest zal zijn.

‘s zaterdags gaan we naar Nijkerk. Eerst even inslaan bij de landwinkel van de camping. Er worden ook herten gefokt. Dus een biefstukje voor zaterdagavond is nooit weg. Ook heerlijke yoghurt met bramensaus. Doet weer denken aan waar ik (wil) ben opgegroeid. Heerlijk. Daarna gaan we naar Nijkerk. Er moet een sleepbootfestival zijn. En dat is er. Echt mooi om te zien allemaal. Het wordt steeds warmer en een heerlijke dag.

Zondags fietsen we 55 km door de prachtige omgeving van de hoge veluwe. Kootwijk, Barneveld, Garderen. Echt aanrader om nog eens terug te  komen.

Lottum 10-08-2012

Vrijdag 10 augustus heeft Wil een afspraak met twee van haar zussen om de Floriade te bezoeken in Venlo. Mathe komt s’avonds met de camper naar camperplaats Kompas in Grubbenvorst om vandaar uit het Rozenfestival te bezoeken in Lottum. Hier komen 75% van de rozen in Nederland vandaan.

De camperplaats is helemaal vol. We kunnen er nog net bij. Het is er trouwens een komen en gaan van campers. Of voor een bezoek aan de Floriade of aan het rozenfestival.

Zaterdags gaan we de rozenroute fietsen. Een mooi maar erg druk rondje. Bij het pontje van Lottum drinken we rozenthee bij het Theehuis. We zien de tenten al staan en het is een enorme drukte.

We bezoeken het festival nog niet, morgen maar. Dan hebben we de tijd aan ons zelf tenslotte. Dan ook is het weer lastig lang lopen op de fietsschoenen. We gaan door naar het pontje van Grubbenvorst en genieten daar nog een tijdje van het uitzicht met ons meegenomen fruit. Het is vijf uur geweest als we weer terugkeren. Op de camperplaats is het nog steeds bomvol. Kwamen we vrijdag Koos uit Purmerend tegen. Zaterdagavond komt opeens Aris Kuiper oud voorzitter van de NKC uit NH gedag zeggen.  Zo zie je maar weer.

Zondagochtend stappen we op de fiets voor het rozenfestival. We hebben afgesproken met Willy en Tiny. Ze staan op een stuk weiland met de NKC. Het dorp is helemaal afgesloten. Via een omweg vinden we ze. Koffie en ouwe koeien uit de sloot en we vertrekken lopend naar het dorp. Wat is het er druk, maar wat is het er ook mooi met al die rozen. De kerk moet je inderdaad niet overslaan! Zo wil ik trouwen.... zou je zeggen. Heel erg de moeite waard En wat een werk. Eens in de twee jaar vindt het Rozenfestival plaats. Ik kan het mij voorstellen, dat het niet elk jaar is.

NOP 2012

Geen zin in ver rijden. Zin in NOP of wel de Noord Oostpolder. We zijn er vorig jaar ook geweest met de manifestatie Uit de Tent. De Noord Oostpolder bestaat in 2012 al weer 70 jaar! We hebben een fantastische plek uitgezocht. Een camperplaats vlakbij Urk op een voormalige  authentieke polder boerderij. De familie Meurs verbouwde bloemkolen en nog meer. Bij gebrek aan een opvolger en al als enhousiaste camperaars realiseerden zij de ideale camperplaats Afslag  Nagele. Nog maar sinds kort hebben zij ook een schitterende natte ruimte gemaakt in een voormalige koelcel. Ook gasten van camperaars worden luxe verwend. Er is ook een B&B bed en breakfast.

Dus heb je een visite mee, dan kun je heb je alle privacy in de camper. Want je laat ze dan natuurlijk overnachten in een prachtig hemelbed. Echt super. Kijk vooral even op onze fotopagina. Het is zeer de moeite waard. Echt ook een plek om terug te komen.

Zaterdag een heerlijk rondje Urk-Schokland-Urk gefietst.

De camperplaats ligt ongeveer op 8 km afstand van Urk.

Bij de haven trouwens ook een camperplaats. Voorkeur geven wij toch aan de rustige en vooral supermooie camperplaats Afslag Nagele. Urk blijft toch altijd nog het idyllische plaatsje  van weleer. Prachtig! Een lunch met uitzicht op het IJsselmeer bij het gerenommeerde visrestaurant De Kaap. Van collega Hans moesten we daar beslist naar toe. En top hoor! Niet zo druk, maar dat schijnt s’ avonds wel het geval te zijn. Schokland is werelderfgoed en verbazend wekkend mooi en groot. Het verdronken eiland. Je moet eigenlijk de geschiedenis kennen. Vorig jaar kennelijk toch maar een klein stukje gezien. We gaan nog even naar het museum voor een kop koffie. Het is ook hier rustig. Door de warmte??  Klik hier voor meer informatie over Schokland op de pagina van Flevolandschap waar Wil werkt.

We komen een moeder tegen met tienerzoon op de fiets. Zij zijn op zomervakantie en vanaf Ermelo vertrokken en gaan via Alphen aan de Rijn, Noord-Holland, Enkhuizen met de boot naar Urk , Zwolle weer richting huis. Moeders een oude sportfiets en tienerzoon een moderne fiets met krat voorop! Toch valt ons wel op, dat je die krattenfietsen hier bijna niet ziet. Had hij er zin in om naar huis te gaan, mmm ja en nee. Goed antwoord!

Zondag gaan we naar het waterloop bos bij Voorst. Eerst weer naar Nagele en stukje Schokland.  We komen eerst nog bij Brennels Buiten aan. Brennels Buiten is een stuk landgoed en eigenlijk een stukje natuurlandschap met een restaurant en modewinkel. Opgezet door de voormalige oprichter en eigenaar van de marktplaats site. Kort gezegd, met de opbrengst kochten zij een stuk grond en maakten er een 48 ha recreatiepark van. Het wordt geëxploiteerd voor bedrijven, uitjes en vergaderingen, familieuitjes. Vandaag op zondag kwamen ook veel families met kinderen genieten van de plas. De winkel verkoopt duurzame kleding gemaakt van brandnetelstof.

Vervolgens het waterloopbos van Natuurmonumenten. We slaan het toch maar over voor een volgende keer. Het is een 2 uur durende wandeling, die niet geschikt is voor onze fietsschoenen. Je komt er allerlei kunstwerken tegen met een relatie met water. Vervolgens terug naar “huis” vlak voor Schokland krijgt wil weer een lekke band. Met veel pompen en hard rijden komen we weer terug op de camperplaats.

Klik hier voor de foto’s van dit weekend.

Leopoldsburg 21-22 augustus 2012

Weekendje België, via de nieuwsbrief van Nocterra, de belgische camperplaats organisatie, kwamen op het idee. Leopoldsburg is ooit door Koning Leopold van België opgericht. Een echte garnizoensplaats. De camperplaats is niet meer in gebruik. De laatste gebruikers waren paintballers. Door een niet noemenswaardig ongelukje is het paintballen stopgezet. Julien is een van de groep vrijwilligers die hier actief zijn. We worden welkom geheten en ontvangen een tas met informatie over de stad en haar omgeving.

Zaterdag gaan we een rondje fietsen langs  de knooppunten. Ze worden goed aangegeven. Benedenlangs is het toch niet zo’n  bar interessante fietstocht. ‘s ochtends wel de grote markt bezocht. Best wel groot voor deze plaats. Gelijk ook maar gereserveerd bij restaurant Royal. Een etentje voor mijn verjaardag van a.s. dinsdag 24 juli. We reserveren voor 19.00 uur en het loopt wat uit. Dat heet. Het wordt zelfs 20.30. Er is een mosselfestijn en het is er druk. Ik  bestel de aangerade steppengras en varkenswangetjes. De honger is helaas niet zo groot meer door het latere tijdstip. Echter het is super, voortreffelijk. De varkenswangetjes vooral zijn super mals. Het is net stoofvlees en lijkt allerminst op varkensvlees.

Zondag weer een rondje fietsen nu bovenlangs. Dat blijkt veel beter. Veel meer over echte fietspaden en de natuur is ook mooier. Terug naar huis rijden we vanuit Leopoldsburg nog langs een camperplaats bij de haven. Goh, die ziet er veel gezelliger uit. Er staan ook veel meer campers dan bij de kazerne. Mmm, nou ja wij hadden wel voorzieningen. Zo te lezen zijn die daar niet. 

Klik hier voor de foto’s van dit weekend.

Dagje Almelo juli 2012

Op familiebezoek in Almelo. Samen (schoon) zus Annie hebben we er een dagje Almelo van gemaakt. We bezochten eerst het enige echte bolletje museum. Wat een leuk museum is dat! Op de meelzolder boven het restaurant en winkel van bolletje ligt ontzettend veel historie. Veel herkenbaar. Zoals bv de vele beschuitbussen. Ontzettend leuk.

Vakantie juni 2012 Diekirch1

Vrijdagavond 15 juni komen we laat aan in Brueggen.

Dikke pech, de camperplaats staat sjokkie vol. Vol vertrouwen waren we notabene ook nog door de slagboom heen gereden. Plek is ons bekend en zeker niet ruim. Kletsnat geef ik niet zichtbare aanwijzingen, door de spiegels is dit weer niks te zien. Een klap op de camper helpt wel. Stukkie voor en achteruit en we gaan weer door de slagboom heen. We wilden de volgende ochtend bij de Rewe supermarkt boodschappen doen. Geen zin meer om verder te kijken naar een andere camperplaats om half elf s’avonds. We blijven daar maar staan op het parkeerterrein. Dat hebben we wel geweten. Om vier uur s’ochtends was er al vrachtverkeer. En tuurlijk daarna ook. Dus, 1e vakantiedag was niet gelijk lekker slapen, all in the game!

Na de boodschappen zaterdagochtend 16 juni vervolgen we onze route naar Troisvierges. De eerste bestemming van ons rondje Luxemburg. het is nog steeds bijzonder nat. Mmm, wat gaat dat worden. We willen niet rond lunchtijd aankomen en haasten ons dus niet. Lunchen onderweg. Vlak voor Troisvierges zien we een uitnodiging op een groot bord voor een bezoek aan een groot nieuwe winkelcentrum in Massen. Het regent toch, dus dat lijkt ons we wat. 40 Galleries etc. Inderdaad een mooi centrum. Het is nog niet helemaal af. Leuke winkeltjes, van alles wat. Zeer luxe supermarkt ook nog met een verse vis afdeling. Al met al zeer zeker de moeite waard voor een bezoek.

De camping Walensbongert wordt beheerd door nederlanders. Is eigendom van de Luxemburgse VVV. Troisvierges is niet echt groot. Wij horen bij de receptie, dat het noorden van Luxemburg eigenlijk niet meetelt. Een onderschoven kindje. Vooral ook te zien en te merken aan de infrastructuur. De financiën van de overheid worden hier niet afdoende besteed. De dochter vertelde ons haar ervaringen. Zij gaat elke dag met de trein en bus naar school in Luxemburg stad, anderhalf uur enkele reistijd. Pfff.

Op zondagochtend horen wij krakende geluiden in de camper. Teken dat het zonnetje aan de hemel staan en de camper kietelt. Heel fijn... We besluiten voor een wandeling van 12 km. We lopen over mooie en stille bospaden en aardige heuvels. Bij het klooster van Cinqfontaines is een memorial van Auschwitz. Hier werden in januari 1942 joden op transport gesteld. Het is niet voor te stellen. Later lopen we ook nog een heel stuk over een vluchtweg. Veel luxemburgers werden te werk gesteld, een aantal wisten hieraan te ontkomen door te vluchten naar België.

Het valt ons op dat men hier in deze omgeving heel druk bezig is met het opzetten van veel windmolens. Zo heel anders dan zo’n twintig jaar geleden toen we de ardennen veelvuldig bezochten. Windmolens die de horizon sieren naast het mooie groen van de dennebossen en heuvels. Mooi?? In heel luxemburg is men grotendeels van electriciteit afhankelijk. Natuurlijk ook door de stuwmeren die er al veel zijn. Met de windmolens willen ze eigenlijk geheel   onafhankelijk zijn van energie van elders.

Klik hier voor de fotopagina van Troisvierges.

Salland juni 2012

(Schoon) zus Anja krijgt er de voorletter S.  bij van Sara.

Feest in restaurant Tivoli, Raalte. De hele familie is er, overnachten er zelfs in het nabij gelegen hotel. Wij gaan al ‘s middags op pad naar de ons bekende camperplaats van de Fam. Berenpas in Schoonheten. Een heerlijke plek om te staan. Op weg, langs de Looadrechtse Plassen krijgen we een regen en wind, dikke takken over de weg. Boem horen we op het dak. Mmmm.  Het feest is super, gezellig.

Zaterdag, bewolkt, winderig, droog, we gaan fietsen.

Mathe heeft een mooie test gps route uitgestippeld van 80 km., maar vanwege het weer gaan we voor de helft. Hebben we nu mountain bikes of hybrides.. We rijden nl. veel over leuke wandelpaden. Er is vermoedelijk een wandeltocht uitgezet op de Holterberg. We komen er veel tegen en dan nou juist net wanneer ik naar beneden wil scheuren. Niet over zand en bomenwortels, maar over dat fijne grasrandje. Nou niet dus. Weer tegenliggers..  Grrrr. In Holten lunchen we een 12uurtje met lekkere aspergesoep. Rijden daarna met af en toe een spat via gewone wegen weer terug naar Schoonheten.

Zondag, veel mooier weer. Richting Haarlo, Hellendoorn etc. zijn we nog niet geweest. Eerst even asperges halen bij Ogink, want die is om 14.30 dicht. We praten daar met een gepensioneerde huisarts. Erg geïnteresseerd in onze fietsen. Wil naar Spanje, naar Santiago de Compostella. Beloof hem de weblog link toe te sturen van zwager Hans. Een mooi rondje over knooppunten en dus over de fietspaden. Het weer wordt steeds mooier. Maar helaas we moeten weer naar huis. ‘s avonds genieten we van die super heerlijke asperges van Ogink.

Klik hier voor de fotopagina van Raalte 2012.

Pinksterweekend _ Bredevoort 2012

Bredevoort, de boekenstad en een camperplaats bij het Recreatiegebied de Slingeplas. Een prachtige plek bij het kleine stadje Bredevoort. Het weer is goed dat belooft wat. We proberen water te tanken.  Fout niet eerst euro erin en dan de knop indrukken, euro kwijt, eerst knop indrukken, nieuw euro erin en tanken. Helaas levert niet de volle 80 liter op. Mmm, pech dan maar.

26 mei

Heerlijk fietsen bij lekker warm weer, wel aardig windje. Rondje van 80 km naar boven langs Winterswijk.  Over mooie fietspaden, zanderige fietspaden dus even slippen en doortrappen. Komen ook langs prachtig natuurgebied Zwilbrook met flamingo’s, aalschovers, zomertaling, wintertaling etc. Er is ook aan deze plas een camperplaats, waar die is dat zoeken we nog wel een keer op. Terug via Groenlo. Tijd voor een heerlijke milkshake, wel verdiend voor dit rondje trappen door het zand. Lekker makkelijk via allemaal knooppunten weer uiteindelijk terug op onze stek bij de Slingeplas. Maar..., eerst nog een bruin biertje bij de Zwaan in het dorp en genieten van alles wat langs komt. Want druk is het wel op deze zomerse dagen. Het is een komen en gaan van tieners die de Slingeplas bezoeken.  De Zwaan is ook een eetcafe.  Een echte bruine...

27 mei

Vandaag een kleiner rondje fietsen richting Winterswijk. Na vele zanderige fietspaden, stoppen we bij de Watermolen Berenschot. Vanaf de weg niet zo goed te zien, maar het ziet er prachtig uit. Een restaurant, winkeltje, de molen, klein bruggetje over een klein watertje met waterlelies en mooie libellen. We zoeven neer en genieten van een kop aspergesoep van 6,50 eurietjes, pfff aardige prijs.  Komend in Winterswijk pakken we weer een terras met een heerlijke espresso. Aardige winkelstad, Winterswijk.

28 mei

Nog steeds heerlijk warm fietsen we richting Dinxperlo, de andere kant op dus. Geen zandpaden maar fietspaden of rustige B-weggetjes. s’middags terug nog even genieten van ons uitzicht op de Slingeplas, eten en terug naar huis. Bredevoort is de moeite waard om terug te komen!

Klik hier voor de fotopagina van het Pinksterweekend.


© Wil Oudshoorn 2012